Vanhan Kievarin Kummitus 2009

Matti ja Maija ovat arjen ongelmissa painiskelevia maanviljelijöitä ja karjanhoitajia (lehmiä ja sika), jotka omistavat 1600-luvulta peräisin olevan kievarin. Kievarissa on asustanut jo 300 vuoden ajan kiukkuinen äijänkäppänä, Hugo-kummitus, jonka ristinä on kirous. Hugo yrittää päästä kirouksesta eroon ja Matti ja Maija yrittävät saada kievarin myydyksi. Tarinaa sotkee myös dekkarikirjailija Lilli Vaara, joka on saanut vihiä kummituksesta.

Lillin sisarentyttärellä Arjalla ja EU-virkamies Esalla olisi molemmilla tietämättään mahdollisuus purkaa kirous, mutta se vaatisi suuria myönnytyksiä - ja rakkautta. Ja onhan siellä myös vähemmän älykkäät rikolliset Heke ja Hane ja heidän tyttöystävänsä Pike ja Kike, joiden riemastuttavat hahmot sotkevat tarinaa entisestään. Ja kuka on salaperäinen Tatjana? Näytelmään kuuluu myös omissa kuvitelmissaan elävä Pastori, joka yrittää tehdä selkoa koko sekavasta tarinasta sukututkimustensa kautta.

Riemastuttava ja hilpeä komedia, jopa farssi! Tarinassa on huikeita hahmoja, hilpeitä kohtauksia, tanssia ja roppakaupalla lauluja.

* * *

"Elon sattumat on soppa arvaamaton,

sitä hämmentää helppoa on".

* * *

'

käsikirjoitus Matti Kuikkaniemi
sovitus ja ohjaus Matti Poskiparta
musiikki Jukka Pääkkönen, Timo Väätänen, Harri Tavinen, Riitta Kaukonen Tanssien koreografia Kati Rossi
puvustus Hilkka Patala / Matti Poskiparta
mainokset & käsiohjelma Tintti Drake
valokuvat Tom Hätinen
lavastussuunnittelu ja -toteutus Matti Poskiparta ja Pasi Kaukonen sekä uuraat talkoolaiset Kari Patalan johdolla
kaikki merkilliset vimpaimet: Jari Hakkarainen ja Antti Lehtinen sekä muut luovat ideoijat

säestys Antti Utriainen

äänentoisto Iiris Soinila/Minttu Eerola

tuotanto Etelä-Sipoon Nuorisoseura r.y.

rooleissa: Riitta Kaukonen, Tom-Kristian Heinäaho, Juho Savolainen, Eimi Vesa, Pirjo-Riitta Forsström, Antti Lehtinen, Kati Rossi, Jari Hakkarainen, Päivi Lehtinen, Toni Ristava, Miina Tanhukivi, Johanna Jutila-Hakkarainen, Mari Lämsä, Ray Metsälä, Karoliina Räsänen

FIILISKUVIA: Tom Hatinen

MASKEERAUSTA: Tom Hatinen

LAVASTUSTALKOOT: Minttu Eerola

KULISSIEN TAKAA: Minttu Eerola

MAINOKSIA: Tintti Drake