Syysballadi 2013

Illallinen sanoin & sävelin 23.11. klo 18.30

Ravintola Veljekset, Eriksnäsintie 11, Söderkulla,

puh. 044 281 5279

Sipoon teatteri tarjoilee valoa ja iloa syksyiseen iltaan. Ravintola Veljekset tuo herkullisia makuelämyksiä hämärtyvään loppuvuoteen.

Teatterimme lauluryhmä Musicalistic esittää illallisen lomassa näyttämömusiikkia monelta vuosikymmeneltä. Harpisti Anni Kuusimäki ja oboisti Aale Lindgren Helsingin Kaupunginorkesterista täydentävät esityksillään illan musiikkinautinnon. 

 

ANNI KUUSIMÄKI

Harpisti ANNI KUUSIMÄKI suoritti harpunsoiton A-tutkinnon erinomaisin arvosanoin Sibelius-Akatemiassa Willy Postman johdolla vuonna 1996 ja piti ensikonsertin Soiva Akatemia -konserttisarjassa 1997. Kuusimäki on toiminut Helsingin kaupunginorkesterin harpun äänenjohtajana vuodesta 1999. Vuosina 1993-1999 hän toimi harpun varaäänenjohtajana Suomen Kansallisoopperan orkesterissa. Kuusimäki on soittanut myös Tampere Filharmoniassa ja Trondheimin Sinfoniaorkesterissa.

Anni Kuusimäki on opettanut Sibelius-Akatemiassa ja Helsingin konservatoriossa sekä järjestänyt kesäkursseja nuorille harpisteille. Hän on esiintynyt useiden orkestereiden solistina ja esittänyt kamarimusiikkia mm. Kuhmon Kamarimusiikissa ja Lieksan Vaskiviikolla. Lisäksi hän on tilannut ja kantaesittänyt uusia sooloteoksia sekä sovittanut runsaasti mm. lauluesityksiä ja suomalaista pianomusiikkia harpulle. Hän soittaa myös kannelta ja kelttiharppua. 

Anni Kuusimäki säestää oboisti Aale Lindgreniä levyllä "Mystinen Oboe" vuodelta 1998. Trumpetisti Jouko Harjannetta hän säestää vuonna 2012 julkaistulla cd:llä "Ranskalainen illanvietto".

AALE LINDGRÉN
Oboe - Englannintorvi

- - - -

Minä Aale Asser Armas Lindgren olen syntynyt 17.11.1951 Kemissä. Ensimmäisen vuoteni taisin viettää Haukiputaan vanhainkodissa, kuulemma ilostuttaen siellä asuvia ikäihmisiä. Muutaman vuoden olin kasvattilapsena samaisessa pitäjässä ja sittemmin minut siirrettiin suurperheeseen Sipooseen.

Meitä oli enimmillään 67 lasta. Me lapset keksimme kaikenlaista luovaa toimintaa. Kai näistä toiminnoista sisälläni kasvoi taiteen siemen. Muistan ensimmäisen näytelmäohjaukseni, joka oli nimeltään Prinsessa Kuusinen.

Laulu oli suuria ilojamme. Opettajamme, oopperalaulaja Antti Kaleva perusti kuoron, jossa taisi enimmäkseen olla tummasilmäisiä asuinkumppaneitani. Usein opettajani antoi minulle soolotehtäviä, joista nautin suuresti. Esiinnyimme radiossa ja televisiossakin – ja kirkossa aina sunnuntaisin. Siitä kai johtuu, että soitan usein konsertteja urkujen kanssa.

Ns. klassinen musiikki otti otteensa minusta jo varhain, mutta salasin intohimoni moiseen peläten muiden lasten pilkkaa. Kuunnellessani perheenpäämme huoneessa Mozartin 41. sinfoniaa – jota taisin myös johtaa – panin merkille puhaltimen, jonka tenhoava, hiukan orientti ääni lumosi minut. Ehkä silloin oli kirjoitettu kohtaloni, se oli oboe!

Opettajani kehotti hakemaan armeijan soittokuntiin: ”Odotamme äänenmurroksesi loppuun ja sitten ryhdyt laulajaksi.” No, oboe vei minua, eikä laulu sittemmin ollutkaan se!

Todellinen perheeni on ollut Helsingin kaupunginorkesteri, johon minut adoptoitiin vuonna 1972 1.9. klo 10. Ne sisaret ja veljet, joiden kanssa olen saanut soittaa, ovat suurena sydämessäni.  Minun isiäni ovat olleet kapellimestarit, he ovat opettaneet musiikkia. Jorma Panula ja Paavo Berglund ovat isistä parhaat, äidit ovat edelleen hakusessa.

Eräs näyttelijätär sanoi minulle taannoin: ”Aale, yleisö kannattelee meitä taiteilijoita käsillään.” Niin se on! Yleisöä olen aina rakastanut ja rakkautta sieltä myös saanut. Aitous yleisön edessä antaa sitä päänsilitystä, jota me taiteilijat tarvitsemme elääksemme.”

Aale, ystävällisesti teidän!

Sipoon teatteri esitti keväällä 2012 PLUDAUS-musiikkiteatteriesityksen ja tästä esityksestä jäi mieleen kaihertamaan oman lauluryhmän perustaminen. Kun kesän 2013 näytelmän Sherlock Holmes ja Moriartyn naamio näytökset päättyivät, alettiin unelmasta tehdä totta. Syntyi Musicalistic, jonka ensiesiintyminen on teatterin Syysballadi-tapahtumassa lauantaina 23.11.2013 alkaen klo 18.30 Veljekset ravintolassa Söderkullassa. Ohjelmistossa käsittää ihania elokuva- ja näyttämösäveliä vuosien varrelta sekä soolo- että yhteisesityksinä. 

Musicalisticsissa laulavat:

Hanna-Leena Sabelström, Hanna Heikari, Hilkka Patala, Linda Muukkonen - niitä korkeampia ääniä

Tuuli Onkinen, Minttu Eerola, Keijo Pesonen, Minna Jaatinen, Belinda Laukkanen, Riitta Kaukonen - niitä vähän matalampia ääniä 

Teatterin puheenjohtaja Mikael Postila esiintyy tällä kertaa omalla yllättävällä tavallaan. 

Ryhmää säestää muusikko Osmo Saarela. 

 

 

MAISTUVAISTA ILTAA!

Yhteinen tervetulomalja

Alkuruokana runsas mezepöytä turkkilaiseen tyyliin, noin 20 erilaista salaattia/alkupalaa

Talon omaa leipää

Kaksi lämmintä pääruokaa: naudanliha ja kana (kasvisvaihtoehto erikseen ennakkoon pyydettäessä), lisukkeena perunaa ja riisiä

Jälkiruokana kahvia/teetä ja piirakkaa

Erityisruokavaliota noudattavien kannattaa olla yhteydessä suoraan ravintolaan.

Lisätietoja: http://www.ravintolaveljekset.fi/