Mysteerio Buffo 2012

Kun Dario Fo sai kirjallisuuden Nobel-palkinnon, yksi lautakunnan perusteluista kuului: ”Fo on tuonut keskiajan takaisin näyttämölle”. Dario Fo oli tehnyt paljon työtä löytääkseen merkkejä keskiaikaisesta teatterista. Mysteerio Buffo ilveilysarja perustuu Fo:n tutkimuksiin ja löytöihin. Se on liikuttavan hauska tarinaketju ihmisen pienuudesta ja suuruudesta.

Tämä keskieurooppalaiseen ilveilyperinteeseen pohjaava esitys tulee esitystapansa puolesta lähelle nykyistä Stand up-komiikkaa. Lavalla on tässäkin narri, joka huvittaa hovia tarkoilla havainnoillaan.

Tätä loistavaa monologisarjaa on esitetty menestyksekkäästi ympäri Suomea. Sipoon teatteri haluaa jatkaa laadukkaiden näytelmiensä sarjaa tuomalla Mysterio Buffosta osat ”Ilveilijän synty” ja ”Kaanaan häät” teatterin syksyn ja talven ohjelmistoon.

Esityksen ohjaa tuttuun tapaan ja taidolla teatteriohjaaja Joel Elstelä, jonka luovuuteen ja ammattitaitoon jälleen luotamme.

Näytelmä on yhden miehen monologi ja sen näyttelee teatterin oma lahjakas näyttelijä Keijo Pesonen. Keijo on nuoresta iästään huolimatta tehnyt pitkän harrastajauran Sipoon teatterissa aloittaen
näyttelemisen jo yläasteella Sipoon nuorisoteatterissa.

Kuten keskiajalla, mekin viemme esityksemme sinne missä ihmiset kokoontuvat. Mysterio Buffo menee
ihmisten luo Sipoon kyliin ja kokoontumispaikkoihin. Näytelmää tarjotaan esitettäväksi kyläyhteisöille, kouluille ja kaikille innokkaille tapahtumajärjestäjille.

Näytelmän ensi-ilta oli Söderkullan kirjastossa 20.11.2012 klo 18.00. 

Tervetuloa!

 

Keijo Pesonen on näytelmän narri ja ilveilijä. Keijo on 25-vuotias sipoolainen Sipoon teatterin kasvatti, joka on esiintynyt teatterin näytelmissä yläasteelta lähtien.