Pokka pitää 2012

Kaikkien aikojen paras seurapiiriemäntä ja kynttiläillallisten järjestäjä Hyacinth Bucket (HUOM! Bukée) valloittaa nyt Suomen teatterinäyttämöt ja aloittaa suomalaisten koulimisen eleganssiin ja hienostuneisuuteen Sipoon teatterista 19. tammikuuta 2012 näytelmän POKKA PITÄÄ saadessa kantaesityksensä.

 

Kunnan kuuluisimpien kanapeekestien järjestäjä Hyacinth Bucket (HUOM! Bukée) purjehtii superiöörin eleganssin lippulaivalla läpi myrskyjen ja karikkojen kuninkaallisen hovin puutarhajuhlien ja hyväntekeväisyysjärjestön jäsenyyden siintäessä loistavana päämääränä taivaanrannassa. Suunnitelmat ovat selvät, hienostuneet ja finessit – mutta kaikki ei sujukaan aivan odotetusti Hyacinthin "päästessä" (lue: "tuppautuessa") naapurinsa Emmetin luotsaaman paikallisen teatteriseurueen jäseneksi esittämään kreivitärtä murhamysteerissä. Hyacinthin kauhuksi mukana näytelmässä ovat paitsi hänen sisarensa Daisy myös tämän mies Onslow alastomine raajoineen ja kaiken lisäksi vielä rakkauttaan auliisti ympäristöönsä purskahteleva Rose...

 

Hervottoman hullunkuriset sattumukset seuraavat toinen toistaan tässä nopeatempoisessa Roy Clarken kirjoittamassa komediafarssissa, jonka on suomentanut ja ohjannut Joel Elstelä.

 

Ja millä tavoin pistimensä soppaan sekoittaa toisen maailmansodan nostalgisissa tunnelmissa elelevä Isukki, se jääköön vielä kertomatta. Se täytyy nähdä ja kokea itse Sipoon teatterissa - tietysti hienostuneesti!

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
Kuva: Sipoon Sanomat Crista Lassfolk

Sipoon sanomien artikkeli Pokka pitää -näytelmästä!

Fiinin rouvan pokka pitää farssista toiseen

Näyttelijät:

HYACINTH, Maarit Friman

EMMET, Kalle Suomi

LIZ, Miina Tanhukivi/Riitta Kaukonen

MILLY, Tom-Kristian Heinäaho

ROSE, Katja Aho

DAISY, Iiris Soinila

ONSLOW, Matti Savolainen

ROUVA DEBDEN, Hilkka Patala