Tuotannot

Pesärikko on kertomus kulisseista, salaisuuksista ja yhteisön puristuksesta Pohjanmaan lakeuksilla.  Se on Armin kasvukertomus nuoresta kokemattomasta tytöstä vahvaksi, itsenäiseksi ja aikuiseksi naiseksi. Se on samalla myös riipaiseva kertomus Olavista, joka ei ole saanut kasvaa omaksi herkäksi itsekseen, ja jonka mieli sen seurauksena järkkyy. Mitä tapahtuu, kun elämää sanelee se, mitä muut ihmiset sanovat tai kun erilaisuutta ei hyväksytä? Millainen on yhteisön sosiaalisten normien ihanneihminen, ja miksi?  Muun muassa näissä näytelmän teemoissa on yhtymäkohtia myös omaan aikaamme; hienojen kuvien ja menestyksen kulissien aikaan, jossa ihminen ei saisi olla epäonnistunut tai heikko. Olen ylpeä työryhmästä, joka lähti rohkeasti ja antaumuksella tutkimaan ihmisluonnon syviä saloja myös oman elämänsä kautta. Toivon, että voimme antaa myös teille, hyvät katsojat, jotakin ajattelemisen aihetta.

Ohjaus Anu Hälvä Sallinen

ESITYSOIKEUDET   Nordic Drama Corner Oy

Pesärikko toteutettiin ensimmäistä kertaa kiertävänä teatterina, esityspaikkoina Sipoon nuorisoseurojen talot Hedåsen, Hindåsa ja kulttuuritalo Lilla Villan. Ensi-iltansa näytelmä sai 9.2.2018

 

Vauhdikas kesänäytelmämme 2017 oli "Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi" -

oli veijarikomedia 100-vuotiaasta Allanista, joka ottaa hatkat vanhainkodista syntymäpäivänään. Suosittu kirja ja elokuva nähdään kesäisenä sovituksena Sipoon Teatterissa!Satavuotispäiväänsä viettävä dynamiittifani Allan Karlssonin syntymäpäiväjuhlat vanhainkodissa ovat alkamassa, kun Allan karkaa ikkunasta ja päätyy keskelle suurta seikkailua, tutustuu tahtomattaan alamaailmaan ja päätyy välillä muistelemaan vaiherikasta elämäänsä. 

Näytelmän ohjasi Anu Hälvä Sallinen. 

Sipoon teatterin kesän ensi-ilta sijoittui heinäkuun loppuun 21.7. perjantaille.

Koskettava Kahden maailman hotelli syntyi aikuisten Taipe (Teatteritaiteen perusopinnot) lopputyönä, osana 5-vuotisia opintoja. 

"Julien Portal saapuu outoon hotelliin, mutta ei muista kuinka on sinne päätynyt. Paikasta ei ole poispääsyä, ja muut asukkaat suhtautuvat tilanteeseen oudon tyynesti. Vähitellen hänelle selviää, että hänen ruumiinsa on koomassa auto-onnettomuuden jälkeen, ja hän on joutunut tilaan kahden maailman välille, jossa elämän ja kuoleman rajalla häilyvät odottavat kohtalonsa ratkeamista. Aika ajoin joku asukkaista palaa maan päälle, tai katoaa… jonnekin. Mutta mitä tapahtuu, jos ihminen ehtii sitä ennen rakastua kohtalotoveriinsa? 

Ranskalaisen filosofikirjailijan näytelmä pohtii elämän ja kuoleman arvoitusta syvällisesti, mutta samalla leikkisästi ja tunteella. "

Käsikirjoitus: SCHMITT, ERIC-EMMANUEL

Ohjaus:

Helena Hasselblatt

Ihastuttava brittifarssi Suhteellisesti ottaen!

 

Suhteellisesti ottaen on vauhdikas ihmissuhdekomedia, kyllästettynä juonittelulla ja hersyvällä sanailulla. Greg ja Ginny ovat seurustelleet vasta hetken, mutta greg on jo valmis naimisiin...

Kun Ginny sanoo lähtevänsä vanhempiensa luo viikonlopuksi kutsumatta Gregiä mukaan, Greg päättää suunnata samaan osoitteeseen yllättämään ja pyytämään Ginnyn kättä. Perillä kaikki ei olekaan niin, kuin Ginny on antanut ymmärtää... ja miten tohvelit liittyvät juonenkäänteisiin?

 

Ohjaus ja käännöksen modernisointi: Anu Hälvä Sallinen

Käsikirjoitus: Alan Ayckbourn

Ensi-ilta: 22.7. klo 19

Kuuma kesäfarssi Kolme Apinaa 

 

Kaverukset Alex, Ben ja Dani ovat tunteneet toisensa pikkupojista. Heillä on yhteinen missio: elämään on löydettävä nainen! Tiellä on vain pikkuisen mutkia... nimittäin Alex on sokea, Ben on mykkä ja Dani on kuuro. Miten näillä avuin varustettu mies voi tavata naisen ja saada nainen vielä kiinnostumaankin? Kaverukset päättävät selviytyä omintakeisin keinon - peittämällä totuutta toisiaan tukien. 

Miten pitkälle he tässä huijauksessaan pääsevätkään? Se selviää kesällä 2015!

Käsikirjoitus: Laurent Baffie

Ohjaus: Jarmo Hämeranta

Hehkuvan herkullinen Ministerille Morsian

 

Yleisön pyynnöstä lisäesitykset helmikuun 2015 ensimmäisellä viikolla: ti 3.2., ke 4.2., to 5.2., pe 6.2. klo 19.00 ja su 8.2. klo 16.00. 

Pääsyliput 15 euroa osoitteesta posti@sipoonteatteri.fi tai numerosta 045 - 132 5664. Voit ostaa myös lahjakortin yllätyksenä rakkaallesi tai ystävällesi!

Tule yksin tai ryhmässä!

Ministerille morsian on satiirinen musiikkikomedia miehestä politiikan huipulta ja hänen naisseikkailuistaan sekä julkisuuden kipeydestä ja kirouksesta. Vikkelää tarinaa ryydittävät tunnetut iskelmät uusin sanoituksin. 

Käsikirjoitus: Anneli Kanto

Ohjaus: Anu Hälvä

 

Näytelmän ensiesitys oli lauantaina 8.11.2014 Hedåsenilla Sipoon teatterin 25-vuotisjuhlissa!

ÄLÄ PUKEUDU PÄIVÄLLISELLE

Tämän ranskalaisen menestysfarssin ilotulituksessa menevät rakastajat ja rakastajattaret, hätävalheet ja väärinkäsitykset riemastuttavasti sekaisin sellaiseksi vaaleanpunaiseksi keitokseksi, jossa katsojan nauruhermoja mehukkaasti koetellaan!

Näyttelijät ja heidän roolihenkilönsä saavat laittaa peliin koko osaamisensa ja olemuksensa ja sanaisen arsenaalinsa ennen kuin on vihdoin päästy puoliyöhön ja kaikki ovat valmiina pukeutumaan toimintaa varten - pyjamaan!

Bernard: "Oli se yllätys kun ne munuaiset lopulta löytyi sieltä marenkikakusta!"

Käsikirjoitus: Marc Camoletti

Suomennos: Mikko Viherjuuri

Ohjaus: Jarmo Hämeranta

Ensi-ilta Söderkullan ulkonäyttämöllä torstaina 24.7.2014 klo 18.00!

KALENTERITYTÖT

Kun yorkshirelaisen naisyhdistyksen eli marttakerhon enemmän tai vähemmän ajan "kulahuttamat" jäsenet päättävät hankkia lähisairaalan odotushuoneeseen uuden sohvan, on tietysti itsestään selvää, että he päättävät myös kerätä rahat sohvaan valmistamalla "tyttökalenterin". Ja vielä itsestään selvempää on se, että he päättävät poseerata kalenterissa ilkosillaan. Sehän on siis ... itsestään selvää...

Vai onko?

Sipoon teatteri jatkaa kunnianhimoisten näytelmien valmistamisen sarjaa tuomalla tammikuussa Nikkilän Topeliussaliin tositapahtumiin perustuvan draamakomedian brittiläisen naisyhdistyksen hulvattomasta tempauksesta. Näytelmä naurattaa ja itkettää tarkkanäköisillä havainnoillaan naissukupuolesta, ikääntymisestä, kuolemasta, uskalluksesta ja ennen kaikkea syvästä ystävyydestä, joka saattaa taipua, mutta ei murru hurjimmassakaan myrskyssä.

Käsikirjoitus: Tim Firth

Suomennos:  Aino Piirola

Ohjaus:  Joel  Elstelä

Illallinen sanoin & sävelin 23.11. klo 18.30

Ravintola Veljekset, Eriksnäsintie 11, Söderkulla,

puh. 044 281 5279

Sipoon teatteri tarjoilee valoa ja iloa syksyiseen iltaan. Ravintola Veljekset tuo herkullisia makuelämyksiä hämärtyvään loppuvuoteen.

Teatterimme lauluryhmä Musicalistic esittää illallisen lomassa näyttämömusiikkia monelta vuosikymmeneltä. Harpisti Anni Kuusimäki ja oboisti Aale Lindgren Helsingin Kaupunginorkesterista täydentävät esityksillään illan musiikkinautinnon. 

 

SHERLOCK HOLMES JA MORIARTYN NAAMIO

Jälleen kerran Suomen kantaesitys!

Maailman paras salapoliisi Sherlock Holmes joutuu Hugh Leonardin kirjoittamassa huippuhauskassa komediajännärissä "SHERLOCK HOLMES JA MORIARTYN NAAMIO" uransa haastavimman, monimutkaisimman ja vaarallisimman mysteerin eteen kauhistuttavan arkkivihollisensa ja rikosten Napoleonin, professori Moriartyn palatessa haudan takaa lieroilemaan kenties hirvittävintä rikosta, mitä kuvitella saattaa. Esityksen ohjasi teatteriohjaaja Joel Elstelä. 

 

MYSTEERIO BUFFO

Kun Dario Fo sai kirjallisuuden Nobel-palkinnon, yksi lautakunnan perusteluista kuului: ”Fo on tuonut keskiajan takaisin näyttämölle”. Dario Fo oli tehnyt paljon työtä löytääkseen merkkejä keskiaikaisesta teatterista. Mysteerio Buffo ilveilysarja perustuu Fo:n tutkimuksiin ja löytöihin. Se on liikuttavan hauska tarinaketju ihmisen pienuudesta ja suuruudesta. Näytelmä on yhden miehen monologi ja sen näyttelee teatterin oma lahjakas näyttelijä Keijo Pesonen. Esityksen ohjasi tuttuun tapaan ja taidolla teatteriohjaaja Joel Elstelä.
 

MAANALAINEN ARMEIJA ISKEE JÄLLEEN

Allo' Allo'

Rakastettu tv-sarja oli Sipoon teatterin näyttämöllä ensi kertaa Suomessa kesällä 2012. Näytelmän ovat kirjoittaneet Jeremy Lloyd ja David Croft - suomennoksesta ja ohjauksesta vastasi teatteriohjaaja Joel Elstelä.

Mainos by Krista Jännäri
SIPOO-PLUDAUS

Huhtikuussa 2012 Sipoon teatteri esitti työryhmätyöskentelyn avulla toteutetun kirpeän ja raikkaan Sipoo-kabareen, jonka ohjauksesta vastasi diplomilaulaja Anu Hälvä-Sallinen.

POKKA PITÄÄ (Keeping Up Appearences)

Talvella 2012 Sipoon teatteri esitti Suomen kantaesityksenä suositun Roy Clarken kirjoittaman ja Joel Elstelän brittikomedian Puhtaana käteen, jonka Joel Elstelä myös ohjasi.

AKKAPAKKA (Grumpy Old Women Live)

Syksyllä 2011 valmistunut kolmen naisen huumorintäyteinen brittikomedia naisen elämästä. Näytelmää on mahdollisuus tilata.

KESÄYÖN UNELMA (A Midnight's Summer Dream)

Kesällä 2011 William Shakespeare vieraili Sipoon kesäteatterissa.

PUHTAANA KÄTEEN

Kesällä 2010 Söderkullan kartanon ulkonäyttämöllä käsikirjoittaja Michael Cooneyn kirjoittama ja Tiina Puumalaisen suomentama PUHTAANA KÄTEEN

 

 

VANHAN KIEVARIN KUMMITUS

 

Sipoon Teatterin kesän 2009 näytelmän kuvia.

TOHVELISANKARIN ROUVA

Vuoden 2008 juhlanäytelmä Etelä-Sipoon Nuorisoseuran 60-vuotisjuhlien kunniaksi.

Sipoon Nuorisoteatteri on harjoitellut syksystä 2009 lähtien sekä Nikkilässä että Söderkullassa. Kumpikin ryhmä on muodostanut oman kokonaisuutensa. Nyt on aika näyttää yleisölle tämän työskentelyn upeat tulokset!

Tervetuloa teatteriin lauantaina 17.4.2010 koko perheen voimalla! Kahvila ja kasvomaalaus ovat avoinna klo 10.00 lähtien, ensimmäinen esitys alkaa klo 11.00 ja toinen esitys klo 12.30.

Esitykset on tuotettu Sipoon teatterin, Sipoon kunnan nuoriso- ja kulttuuritoimen ja Sipoon kansalaisopiston yhteisvoimin!

SIPOON TEATTERIN LOGOT

Täältä löydät erilaiset teatterin logot, mikäli tarvitset vielä korkeamman resoluution, ota yhteys sipoon.teatteri@gmail.com