Teatteritalomme "Pehtoorintupa"

Pehtoorintupa (tunnettu myös nimellä Paakarintupa)

 

Sipoon Teatterin kotipesänä on toimitilamme Söderkullan kartanon pihapiirissä, 1800-luvulla rakennetussa Pehtoorintuvassa. Tila jaettiin vuosia kansalaisopiston kudontakurssilaisten kesken ja teatteri piti tupaa lähinnä puvuston- ja tarpeistovarastona ja johtokunnan kokoontumistilana.

Vuoden 2016 alusta kansalaisopiston kudontakurssilaiset muuttivat modernimpiin ja suurempiin tiloihin ja teatteri solmi oman vuokrasopimuksen kunnan kanssa. Koko tila on nyt teatterin käytössä. Tiloissa on tällä hetkellä tarvikevarasto, puvustamo, keittiö ja harjoittelutila. Teatteri on alkanut jo remontoida tilaa, jotta se toimisi jatkossa myös esiintymistilana. Edessä on mm. lattian korjaus ja vahvistus esiintymislavaa varten, seinien verhoilu, katsomon ja kahvilatilan kalustaminen jne.

Tavoitteemme on luoda läpi vuoden toimiva tila, joka palvelee entistä paremmin teatteritaiteen kurssien pitopaikkana ja harjoitustilana - ja jossa myös teatteriesityksiä voidaan järjestää kesäkauden ulkopuolella. Tupa on myös tärkeä tukikohta kesäteatterin aikana - siellä ommellaan ja korjataan esiintymisasuja, rakennetaan lavasteita ja rekvisiittaa, hoidetaan hallinnollisia asioita ja muonitetaan näyttelijöitä.