Söderkullan ulkonäyttämö

Kesäteatterinäytökset pidetään Söderkullan ulkonäyttämöllä, joka sijaitsee rauhallisessa, luonnonomaisessa ympäristössä. Puistoa hallitsee komea Söderkullan kartano. Nykyinen kartano on rakennettu 1900-luvun alussa, mutta alueen historiaa on pystytty seuraamaan jopa 1400-luvun lopulle asti.

Teatterin alkaa harjoitella kesänäytelmiä heti lumien sulamisen jälkeen, säiden salliessa ulkonäyttämöllä. Teatterin lavastuksia aletaan tavallisesti pystyttämään heinäkuun ensimmäisen viikonlopun jälkeen. Sipoon Teatteri onkin monena vuonna voinut ylpeillä upeilla lavasteilla, joiden rakentamisessa ei ole säästetty vaivaa.

Sipoon teatteri on tehnyt koosteen kartanon historiasta, joka mielenkiintoisella tavalla kertoo osaksi kartanoalueen suomenruotsalaisesta omistuksesta ja osaksi alueella olleesta yritys- ja koulutustoiminnasta. Nykyisin kartano on kunnan omistuksessa ja kunnanvaltuusto on tehnyt päätöksen kartanon luovuttamisesta kulttuurin käyttöön. Tällä hetkellä kartanolla harjoitetaan yksityisen yrittäjän ravintolatoimintaa. Söderkullan kartano toimii tilausravintolana 10.5.2015 saakka. 11.5.2015 alkaen kartanoa voi vuokrata juhla- ja kokouspaikaksi. http://www.soderkulla.fi/

Vuonna 2008 kunnanvaltuusto teki päätöksen ulkonäyttämön katsomon remontoinnista ja syksyllä vuonna 2013 uusittiin odotetusti katsomon penkit. 

 

Kesäteatterin katsomossa on selkänojalliset puupenkit. Katsomon yläosassa on telttakatoksia helteen ja sateen varalta. Lipunmyynnistä voi ostaa pehmeämpiä istuma-alusia sekä sadeviittoja -  ja vilttejä sekä sateenvarjoja saa lainata (rajallinen määrä tarjolla).