Teatteriopetus

Teatteritaiteen kurssit alkavat!

Teatteritaiteen perusopetus on pitkäjänteistä, lakiin perustuvaa toimintaa. Koulutus kestää lapsilla ja nuorilla 4-8 vuotta, aikuisilla ajallisesti vähemmän johtuen vilkkaasta työpajatoiminnasta. Perusopetuksen kesto on 500 tuntia, minkä jälkeen on mahdollista osallistua vielä syventävään koulutukseen.

Perusopetuksessa käydään kattavasti lävitse teatterin toiminnan osa-alueita: teatterin historiaa, improvisaatiota, näyttelijäntyötä, dramaturgiaa, musiikkia, ääni- ja valotekniikkaa, puvustusta ja lavastusta. Perus- ja syventävän koulutuksen läpikäytyään on mahdollista pyrkiä alan ammatilliseen koulutukseen.

Sipoon teatteri aloitti teatteritaiteen perusopetuksen lapsille ja nuorille syksyllä 2010 Sipoon Kansalaisopiston avustuksella. Syksyllä 2012 toiminta laajentui koskemaan myös aikuisia. Syksyllä 2014 lasten ja nuorten ryhmissä opiskelee noin 40 lasta ja aikuisten ryhmässä yli 10 henkilöä.

 

Lisätietoja:

Leena Weckström: sipoon.teatteri (at) gmail.com

Söderkullan voittoisa nuorten jengi

Söderkullan nuorten jengi pääsi jatkoon Porvoon Teatris-aluetapahtumassa. Valtakunnallinen tapahtuma järjestettiin Kansallisteatterissa 24.-26.5.2013.

Ryhmässä esiintyivät Hilda Laiho, Elina Laurila, Maiju Kaisamatti, Pauliina Pajunen, Ella Rautiainen, Julia Sevón ja Isabella Tetenburg. Esityksen on ohjannut teatteriopettaja Laura Arala.